Kései Pincze

Menü

Bemutatkozás

Szőlőterületeink

Szőlőink Tokajban, a Verebes dűlőben és Bodrogkeresztúrban, a Dereszla dülőben helyezkednek el. A Verebes dűlőben található az 1992–ben, általunk telepített furmint szőlőnk; a furmintból, hárslevelűből és sárga muskotályból álló, több mint 40 éves területünk; valamint a legfiatalabb szőlőnk, a 2004–ben telepített sárga muskotály. A Dereszla dűlőben pedig a családi örökségből származó, furmintot, hárslevelűt és sárga muskotályt tartalmazó területünk helyezkedik el. Összesen mintegy 1,5 hektáron gazdálkodunk.

Boraink

A szőlőtermesztésünk során mindig a lehető legjobb minőség elérése áll előttünk, az adott szőlőfajtákhoz képest a lehető legkésőbb kezdjük meg a szüretelést. Ennek köszönhetően csodálatos kései szüretelésű borokat sikerült készítenünk, a szép száraz, félszáraz és félédes boraink mellett.

A pince

Kezdetben a házunkban található, néhány m2-es kis pincénk szolgált a borászkodás helyszínéül, de kezdetektől fogva arról álmodtam, hogy legyen egy szép, hangulatos, igazi pincém. 27 évvel később, 2008 nyarán a régi álom valósággá vált: elkészült az új pince-borház. Az út hosszú volt és tervekkel, kétkezi munkával teli: a pince közel 1,5 év folyamatos, kézzel történő ásását és építését követően nyerte el mai formáját. A pince a Kései Pincze nevet kapta, két elgondolásból:

Pincénk egy főágból és két mellékágból áll. A főág 40 fő befogadására alkalmas.